Påsk godis!


PÅSKFUDGE RECEPT cirka 20 bitar (dom gula kuberna)
1 burk kondenserad mjölk
400g vit choklad
1 påse saffran
eventuellt 2 krm gul karamellfärg
2 msk smör
1. Smält kondenserad mjölk, choklad och saffran över ett vattenbad. Tillsätt
eventuellt gul karamellfärg.
2. Rör i smöret i smeten till en glansig fast massa.
3. Klä en form (cirka 20 x 20 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten och låt
stelna i rumstemeratur över natten
4. Skär upp i rutor och förvara i kylen


MARSIPANÄGG cirka 20 st
125 g nougat
500 g marsipan
200 g mörk choklad
1 dl strössel / kokos
karamellfärg
florsocker
1. Rulla nougaten i 20 runda små kulor. ställ kallt i cirka 15 minuter
så att de stelnar.
2. Färga marsipanen i valfri färg. Marsipanen kan vara lättare att jobba med
om man strör florsocker över bakbordet.
3. Dela marsipanen i 20 bitar och täck runtom nougatkulorna. Forma till små ägg.
4. Smält chokladen över ett vatten bad.
5. Doppa äggen i choklad och strö över strössel eller kokos. Lägg på bakplåtspapper
och ställ kallt så att chokladen stelnar.
Kommentarer
Trackback