Hallon och choklad tryfflar



Hej! Nu har jag precis bakat klart mina hallon och choklad tryfflar! Dom är så himla goda! Såg på leilas söta
jul här om dagen och hon bakade hallon och choklad tryfflar, så jag blev lite inspirerad!

INGREDIENSER
1 1 dl hallonpuré (150 g färska eller frysta och tinade hallon)
2 2 msk flytande honung
0.5 0.5 st färsk vaniljstång
230 230 g 70% mörk kvalitetschoklad
60 60 g smör, mjukt
1 1 msk hallonlikör (valfritt)
1 1 dl kakao av god kvalitet

GÖR SÅ HÄR:


1. Mixa hallonen med en stavmixer till en puré och sila bort kärnorna.

2. Finhacka chokladen, smält den i ett vattenbad och rör om.

3. Sjud försiktigt upp hallonpuré, fröna från urskrapad vaniljstång och honung i en kastrull.

4. Ta bort vaniljstången och häll den uppvärmda hallonpurén över chokladen och vispa slätt.

5. Tillsätt det mjuka smöret i små klickar och ev. vin/likör och vispa igen, om den spricker; fortsätt att vispa tills tryffeln går ihop.

6. Häll upp tryffelsmeten i en låg form och låt stelna i ungerfär 1-2 timmar i rumstemperatur.

7. Forma till kulor och rulla i kakao.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0